De bevolking van Willemstad is massaal tegen de komst van een appartementencomplex aan de Lantaarndijk, naast Van Bellen Wind&Snow.
Dat blijkt uit de vorige week gehouden peiling van Hart voor Willemstad.
97% van de respondenten is tegen.

“Er zijn 456 geldige stemmen uitgebracht, 442 mensen stemden tegen”, aldus Caesar Luikenaar, voorzitter van Hart voor Willemstad.
“Wij zijn erg blij met dit duidelijke oordeel en doen dan ook een oproep naar de raad en het college om de Willemstadse bevolking serieus te nemen en af te zien van grootschalige woningbouw langs de waterlijn.”

29% van alle Willem stadse huishoudens (Willemstad, Helwijk en het buitengebied) heeft afgelopen week een stem uitgebracht in de peiling die vorige week in weekblad De Ster werd gepubliceerd. “dubbele stemmen hebben we uiteraard verwijderd”, gaat Luikenaar verder. “Alle stemmers waren ook 16 jaar of ouder. Wij hopen dat de gemeente nu verder gaat het met de ontwikkeling van betaalbare woningen op plekken die daar beter geschikt voor zijn.”

Voorzitter Hart voor Willemstad: Caesar Luikenaar

De ontwikkelaars, Gebroeders Blokland/Havenfront, hebben het plan om appartementen te realiseren over een breedte van 150 m en met een hoogte van circa 10 m. Een aantal inwoners heeft kritiek op de formulering van de vraag in de peiling van hart van Willemstad (zie de ingezonden brief op pagina 3 van de ster). Zo bepleit de schrijver ‘een nieuwe objectieve peiling’, omdat zij de vraagstelling ‘buitengewoon suggestief vindt en druipt van de vooringenomenheid van de vereniging.

Luikenaar: “De vraagstelling is gebaseerd op de raad informatie brief. Dit was de kernboodschap die we met alle beperkingen vandien kwijt moesten. Het feit dat meer dan 400 Willemstadters de moeite namen om hun e-mail te sturen, vaak met feedback, geeft aan dat men het huidige plan aldaar geen goed idee vind.”

De plannen voor een appartementencomplex langs de waterlijn worden de komende week (25 juni) besproken in de gemeenteraad. “wij zullen de uitslag van de peiling daar ook verder toelichten”, aldus Luikenaar. Ook de projectontwikkelaars zijn bij deze vergadering aanwezig.

De uitslag van van de peiling (getalln en cijfers) kunt hier downloaden